Produkt beskrivelse

https://www.youtube.com/watch?v=GULXtdoLgpQ

LEGO Ideas er meget specielle LEGO-sæt. De er sæt inspireret af fanideer. Som fan er det selvfølgelig en stor ære at få sin idé vedtaget. Og resultatet er altid noget specielt. Det sidste sæt LEGO Ideas, der skulle frigives, var LEGO Ideas 21324 Sesame Street. Denne gang er sættet mere omfattende: LEGO 21325 middelaldersmed.

Fra fanidé til LEGO-sæt

Middelaldersmed blev designet i 2017 af LEGO-fan Namirob. Andre fans begyndte snart at lægge mærke til hans design, og i 2018 fangede projektet også LEGO selv. Designet blev klassificeret som 'Staff Pick'. Dette sker, når LEGO-medarbejdere synes et koncept skiller sig ud på grund af designet, præsentationen og billederne. I juli 2019 nåede Namirobs design milepælen, 10.000 fans.

Det betyder, at projektet gik til 'Review stage' i designprocessen. I løbet af denne gennemgangsperiode undersøges og testes designet for at afgøre, om det rent faktisk vil blive sat i produktion. I februar 2020 blev det meddelt, at middelaldersmeden havde klaret sig igennem denne fase af processen og faktisk ville gå i produktion.

Et idyllisk resultat

LEGO 21325 Middelaldersmedje - 1

LEGO 21325 er et idyllisk hus med mange detaljer. Namirob har gjort sit bedste for virkelig at variere farverne og give smedens værksted det mest autentiske udseende. Især er taget flot: det har mange usædvanlige vinkler og gør brug af flere specielle teknikker. Derudover har Namirob også lagt stor vægt på detaljerne i interiøret, såsom smedens værksted og stuen. Huset og den omkringliggende have består hovedsageligt af mørke, tiltalende farver.

Det originale design er blevet omdannet til et ægte LEGO-sæt af LEGO-designer Wes Tabott og grafisk designer Austin Carlson. LEGO-versionen er lidt mere farverig end originalen og har også et mindre kompliceret design. Sættet består af 2164 dele, lidt mere end de 2049 dele i LEGO Ideas 21310 Den gamle fiskebutik. Alligevel har den omkring 850 stykker mindre end det oprindelige design. Og det betyder, at flere detaljer vil være udeladt. LEGO har lavet en mere tilgængelig version af Namirobs komplicerede design. Dette gør det lettere for et bredere publikum at bygge.

En dejlig hyldest til et fandesign

Det er altid specielt, når LEGO beslutter at frigive en fans design. Det er den ultimative hyldest til en ægte LEGO-fan. Selvom mange detaljer er tilpasset designet, kan det stadig identificeres som det idylliske værksted. Middelaldersmed kan købes fra 1. februar via LEGO-webstedet. Et godt sæt at føje til din samling.

LEGO 21325 Middelaldersmedje - 2